perjantai 23. lokakuuta 2009

Rehtorin tiedote lapsen oikeuksien kampanjasta

Tiedote HUMAKin henkilökunnalle ja opiskelijoille

ANNA PÄIVÄ LAPSEN OIKEUKSILLE –kampanjan toteutus HUMAKissa

Vuonna 2009 vietetään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuotta.
HUMAK on päättänyt toteuttaa kampanjan
Anna päivä lapsen oikeuksille. Tämän satsauksen on tarkoitus osoittaa, että haluamme panostaa YK:n juhlavuonna lapsen oikeuksien toteutumiseen.

Samalla HUMAKilla on mahdollisuus profiloitua osaavana yhteisönä, jonka jäsenet laittavat kukin oman kiinnostuksensa ja erityistaitonsa peliin mitä moninaisimmilla toimintatavoilla sekä tempauksilla.

TOIMINTAA LAPSEN OIKEUKSIEN PUOLESTA
Anna päivä lapsen oikeuksille -kampanjaa toteutetaan kaikissa HUMAKin yksiköissä ja rehtorin toimistossa marras-joulukuun aikana. Henkilökunta ja opiskelijat toimivat yhden päivän ajan
lasten oikeuksia edistäen. Toimintatavat poikkeavat jonkin verran toisistaan. Haluan korostaa sitä, että toiminnan on liityttävä osallistujan ammatilliseen toimintaan.

Järjestö- ja nuorisotyön yksikössä toteutetaan moninaisia aktiviteetteja nuorten ja lasten parissa.
Kulttuurituotannon
yksikön toimenpiteet keskittyvät lapsen oikeuteen kulttuuriin, ja viittomakielialan yksikössä tehdään töitä kuurojen lasten kanssa.

Kampanjaa toteutettaessa noudatetaan OKE-kokouksissa
sovittuja pelisääntöjä. (Koulutusjohtajien vetämiin OKE-kokouksiin osallistuvat aluekoordinaattorit ja yliopettajat.)Toteutuksesta ja sen ajankohdasta on aina sovittava koulutusjohtajan/esimiehen kanssa.

Hankerahoituksella toimiville on erityisen tärkeätä, että kampanjatoteutus kytkeytyy hankkeeseen. Suunnitelma tulee aina hyväksyttää esimiehellä.

Rehtorin toimistoon kutsutaan jokin lasten oikeuksia edistävän yhteistyökumppanimme edustaja kertomaan meille toiminnastaan. Tältä pohjalta ideoidaan sitten konkreettisia lapsen oikeuksia
edistävää toimintaa.

RAPORTOINTI
Toiminnasta ja päivästä myös raportoidaan. Tämä on kampanjan toimintaidean kannalta tärkeää, sillä toiminnan julkisuus on myös väline lapsen oikeuksien edistämiseen. Marraskuun tapahtumat tulee raportoida viimeistään 1.12., joulukuun tapahtumat joulukuun loppuun mennessä.

Raportit kerätään kampanjanettisivuston kautta, jossa kukin osallistuja tai osallistujaryhmä kertoo lyhyesti valokuvan kera missä työskenteli päivän ja mitä teki siellä.

HUOM! JOS KUVATAAN ALLE 18-VUOTIAITA LAPSIA, TULEE AINA OLLA VANHEMPIEN KIRJALLINEN SUOSTUMUS, JOSSA ON ERIKSEEN MAINITTU, ETTÄ KUVIA JULKAISTAAN NETISSA (koskee myös HUMAKin omia sivuja).

Kampanjasivustosta kertyy hieno galleria humakilaisten moninaisesta osaamisesta ja hyvästä tahdosta, joka näkyy sekä meille itsellemme että myös ulospäin.

Annanpäivänä 9.12. pidetään Annankadulla rehtorin toimistossa perinteinen sidosryhmätilaisuus, jonka teemana ovat lapsen oikeudet. Tuolloin esitellään valittuja kampanjatoteutuksia.
Erilaiset toteutukset näkyvät myös seinille kiinnitettävänä kuvagalleriana. Tässä yhteydessä kampanjasta tiedotetaan tehostetusti medialle.

Annanpäivänä annamme myös viestikapulan eteenpäin, ja haastamme kaikki muut ammattikorkeakoulut konkreettiseen toimintaan lapsen oikeuksien toteuttamiseksi vuonna 2010.

Kannustan kaikkia humakilaisia, niin henkilökuntaa kuin opiskelijoitakin toimimaan aktiivisesti kampanjan aikana ja näin antamaan oman panoksensa lapsen oikeuksien toteutumiselle.

rehtori Eeva-Liisa Antikainen

torstai 22. lokakuuta 2009

Ohjeistus

Henkilökunta:
Ajatuksena on, että jokainen henkilökuntaan kuuluva käyttää 8 tuntia lapsen oikeuksia edistäen. Tehtävän voi tehdä joko itse, pareittain tai suuremmissa (esim. lehtorin vetämissä) ryhmissä.
Lisäksi kukin opettaja, joka vastaa 2.jakson opintojaksoista pyrkii linkittämään tätä asiaa omaan opetukseensa. OKE-kokouksissa on sovittu tarkemmin yksikön menettelytapaohjeista.


Opiskelijat:
Kukin opettaja, joka vastaa 2.jakson opintojaksoista pyrkii linkittämään tätä asiaa omaan opetukseensa, joten opiskelijat käsittelevät teemaa eri tavoin jaksolla 2.
Opiskelija voi suorittaa tätä yhden opintopisteen kokonaisuuden osana opintosuunnitelmaa ja jotain jo olemassa olevaa opintojaksoa. Näistä osasuorituksista sovitaan suoraan kyseisestä opintojaksosta vastaavan lehtorin kanssa (esim. soveltuu hyvin osaksi esim. viestintä ja markkinointi opintojaksoa tai yhteistoiminnalliset menetelmät jtnt) . Tämän tehtävän voi tehdä joko itse, pareittain tai suuremmissa (esim. lehtorin vetämissä) ryhmissä. OKE-kokouksissa on sovittu tarkemmin yksikön menettelytapaohjeista. Kampusten edustajana OKE-kokouksissa on aluekoordinaattori