Improvisaatiopaja – jossa ohjaajina toimi neljä Työväen akatemian teatterilinjan opiskelijaa. Tuotosten kuvaamista varten pajalla oli käytössä videokamera ja jalusta.
Valokuvauspaja – jossa kuvitetaan lapsen oikeuksia valokuvin. Pajalla oli käytössä kaksi digijärjestelmäkameraa ja valot.
Taidepaja – jossa kuvitetaan sopimuksena artikloja tauluiksi. Materiaaleina kartonkia, kankaita, paljetteja, villalankaa, liimaa, saksia ja värikyniä.
Ripustimme kahvilan seinille UNICEFilta saamiamme julisteita joissa on kuvitettuna ja kansantajuisesti lapsen oikeuksia. Nämä toimivat somisteena sekä mallina nuorten omille tuotoksille. Jokaiseen pajaan olimme valinneet myös omat sopimusartiklat joista olisi helppo valita haluamansa lapsen oikeus kuvitettavaksi. Illan päätteeksi kokoonnuttaisiin katselemaan pajojen aikaansaannoksia. Taidepajan taulut oli tarkoitus nostaa seinälle näyttelyksi ja valokuvauspajan kuvat kehittää ja koota nekin näyttelyksi joka saisi jäädä kahvilaan joksikin aikaa.
Meillä oli tiedossa riski, että kahvilaan ei tulisi ketään tai että se olisi niin täynnä, että osa olisi käännytettävä ovelta pois. Ilmoittelimme teemaillasta jonkin verran. Maininta oli mm. Vantaan sanomissa.
Mutta yhtään nuoria ei tullut paikalle ja viimeistään siinä vaiheessa, kun saimme tietoa läheisen kauppakeskuksen joulunavauksesta, tiesimme jääneemme teatterin, sirkuksen ja ilotulituksen varjoon. Teimme kuitenkin itse tauluja ja kuvasimme improja jotka jätimme kahvilaan. Myös UNICEFin julisteet jäivät seinille. Ohjeistimme henkilökuntaa aiheen käsittelyyn ja toivoimme, että materiaalin pohjalta syntyisi keskustelua tai toimintaa.
Heidi Yli-Yrjänäinen, Anna Kauppinen, Katriina Lampinen, Aino-Mari Ryökäs, Antti Kojo, Senja Muhonen
0 kommenttia:
Lähetä kommentti